Inspireras du av att arbeta i laboratoriemiljö med kalibrering, tillämpad forskning, utveckling av datorbaserade mätsystem och mätmetoder för nationella och internationella kunder? Då har vi jobb för dig!

Vi söker nu en senior ingenjör till vår verksamhet i Borås.

Vi är nationellt centrum för kvalitetssäkrad mätteknik. Vi utvecklar nya sätt att mäta både klassiska enheter och nya mer beteenderelaterade metoder i samverkan med näringsliv och övriga samhället. Det inbegriper allt från till exempel högspänningsmätning i smarta elnät, mätsensorer i självkörande fordon och geometrisäkring i produktionsflöden till mätning av hälsa för individer kopplat till ersättningsmodeller inom välfärden. Vårt arbete omfattar alla steg i mätning från behovsanalys, försöksplanering till beslutsfattandet och styrning. RISE mätteknik är svenskt nationellt metrologi-institut (NMI) vilket innebär att vi är ett kompetenscentrum som samordnar oss med andra länder och hjälper hela Sverige inom området. 

Om rollen
Du kommer i första hand arbeta med utveckling av mätmetoder men också vara med och utveckla nya tjänster samt arbeta med kalibrering av mätinstrument. Du kommer att vara en viktig person för att vidareutveckla vår verksamhet med fokus på behoven hos våra kunder. De flesta av uppdragen genomförs i våra egna laboratorier. Uppdragen utförs i första hand självständigt men i nära kontakt med övrig laboratoriepersonal. Det kommer att finnas möjlighet till medverkan i både nationella och internationella forskningsprojekt men även arbeta som problemlösare på uppdrag åt våra kunder i konsultform.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Delta i forskningsprojekt
  • Underhåll och utveckling av datorbaserade mätsystem i våra laboratorier
  • Effektivisera och automatisera instrument och processer
  • Utföra kundprojekt genom kalibrering

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom Elektroteknik eller liknande utbildning och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Du har gärna några års industriell erfarenhet av arbete med mättekniska utmaningar. Erfarenhet inom kalibrering och mätteknik är meriterande. Kunskap om kvalitetsinriktat arbete och kravställningar är ett plus.

Mycket viktigt är att du har ett tekniskt intresse samt en egen drivkraft. Du är van att arbeta självständigt och är intresserad av att lära dig nya saker och utvecklas. Du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv samt har förmågan att snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden. Du drivs av en naturlig nyfikenhet och gillar utmaningar. Du har förmågan att entusiasmera och inspirera personerna i miljön runt omkring dig.  Det finns goda möjligheter till att utveckla såväl dig som person som din kompetens som är värdefull för RISE i sin helhet.

För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för teknik och mätinstrument, ha sinne för noggrannhet, tycka om kundkontakter och ha förmågan att hitta kommersiellt gångbara lösningar. Det kan också omfatta uppgifter med tekniskt utvecklingsarbete och projektledning. Då tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt finns även möjligheten att lära sig mycket inom ett brett tekniskt område.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Placering kommer att vara i Borås. Detta är en fast tjänst och anställningen är på RISE.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Enhetschef Joakim Franzon på +46 10-516 5375. Vi vill ha din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 2020-03-22.

Ingenjör, Mätteknik, Kalibrering, Elektroteknik, RISE, Borås

Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/53
Kontakt
  • Joakim Franzon, +46 10-516 5375
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-22

Tilbage til Ledige stillinger