Inspireras du av att arbeta med tillämpad forskning, utveckla mätsystem och metoder samt utföra ingenjörstjänster för nationella och internationella kunder? Då har vi jobb för dig!

Vi söker nu en ingenjör inom industriell mätteknik för att förstärka vår grupp som jobbar med massarelaterade storheter. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Borås. 

RISE mätteknik är svenskt nationellt metrologi-institut (NMI) vilket innebär att vi är ett kompetenscentrum som samordnar oss med andra länder och hjälper hela Sverige inom området.  Vi utvecklar nya sätt att mäta både klassiska enheter och nya mer beteenderelaterade metoder i samverkan med akademi, näringsliv och övriga samhället. Det inbegriper allt från till exempel högspänningsmätning i smarta elnät, mätsensorer i självkörande fordon och geometrisäkring i produktionsflöden till mätning av hälsa för individer kopplat till ersättningsmodeller inom välfärden. Vårt arbete omfattar alla steg i mätning från behovsanalys, försöksplanering till beslutsfattandet och styrning.

Om rollen
I rollen som ingenjör hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Utföra kundprojekt genom kalibrering och utvärdering
  • Underhåll och utveckling av mätinstrument i våra laboratorier
  • Effektivisera och automatisera instrument och processer
  • Delta i forskningsprojekt och att driva verksamheten framåt

För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för teknik, vara praktiskt lagd och ha förmågan att hitta kommersiellt gångbara lösningar. Tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt och att lära sig mycket inom ett brett tekniskt område. Den omfattar även uppgifter med tekniskt utvecklingsarbete och projektledning.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom Maskinteknik, Teknisk Fysik, Elektroteknik eller liknande, har en stark egen drivkraft och som har lätt för att kommunicera och samarbeta. Erfarenhet inom något av våra områden kraft eller tryck är meriterande. Kunskap om kvalitetsinriktat arbete och processutveckling är ett plus. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom RISE såväl kompetensmässigt som professionellt.

Du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv samt har förmågan att snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden. Du drivs av en naturlig nyfikenhet och gillar utmaningar. Du har förmågan att entusiasmera och inspirera personerna i miljön runt omkring dig. 

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Per Nyfeldt på 010-516 58 96. Vi vill ha din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 2020-03-22.

Ingenjör, Industriell mätteknik, Maskinteknik, Teknisk Fysik, Elektroteknik, Projektledning, RISE, Borås

Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/67
Kontakt
  • Per Nyfeldt , +46 10-516 58 96
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-22

Tilbage til Ledige stillinger