Har du ett brinnande intresse för fiberoptik och elektronik? Har du förmåga och vilja att omsätta forskningsresultat till nytta för industrin? Då är du kanske du är vår nästa medarbetare!

Vi söker nu en forskningsingenjör inom fiberoptik för att förstärka vår verksamhet i Kista.

Vad erbjuder vi?
RISE Digitala System, Smart Hårdvara erbjuder möjligheten att få vara delaktig i en genuint innovativ miljö där man utvecklar morgondagens lösningar på dagens problem. Oavsett om det är en frågeställning från en nyfiken aktör inom industrin, eller en idé påkommen av en driftig entreprenör ges du här chansen att utveckla dig själv och utveckla spännande projekt i ett tidigt stadie.

I den specifika rollen får du möjlighet att ytterligare utveckla din egen kompetens inom polning av optiska fibrer, samt identifiera nya industriella applikationer som baseras på polade fibrer.

Inom gruppen finns det spetskompetens att lära sig av och goda möjligheter till utveckling inom de områden som institutet arbetar med. Miljön på arbetsplatsen ger dig chansen att arbeta dagligen i en miljö som ständigt finner sig åratal före marknaden och du blir en viktig spelare i denna R&D-miljö. Detta är en chans för dig med stora ambitioner att arbeta med labbtekniska frågor i framkant!

Vår uppdragsgivare har en öppen, icke-hierarkisk kultur som är präglad av en entreprenöriell ådra och ett stort teknologiskt intresse. Vi prioriterar att ha en öppen och stöttande kultur där nyfikenhet och innovativt tänkande är nyckelfaktorer i framgången. Som anställd är din åsikt värdesatt och dina bidrag högt värderade.

Om rollen
Ansvar att utveckla teknologier inom optisk och elektrisk polning med syfte att öka dess tekniska mognadsgrad, hitta nya applikationsområden samt föra tekniken närmare industriella tillämpningar.

Arbeta allmänt i industri- och forskningsprojekt relaterade till fiberoptiska sensorer och mätteknik och specifikt genom att bidra med digital och analog elektronisk design och konstruktion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start under Mars 2020.

Vem är du?
För att trivas i denna roll tror vi att du har ett brinnande intresse av fiberoptik och elektronik samt problemlösning inom området. Du är intresserad av industriella tillämpningar och har förmåga och vilja att omsätta forskningsresultat till nytta för industrin.

Vi tror att du har minst 3 års erfarenhet av praktiskt arbete i ett fiberoptiklabb där du självständig kan använda all nödvändig utrustning för såväl bearbetning av fibern samt karaktärisering av densamma. Vidare har du:

  • absoluta specialistkunskaper inom optisk och elektrisk polning av optiska fibrer och strävar efter att utvecklas inom området än mer.
  • allmänt mycket hög kompetens inom fiberoptik, laserteknik samt optiska och elektriska mätsystem.
  • specialistkunskaper inom analog och digital elektronik och kan självständig designa och konstruera anordningar och utrustningar för specifika ändamål.
  • hög kompetens inom mekanisk konstruktion och bearbetning och kan självständigt tillverka detaljer med hög precision med hjälp av fräsar, svarar och övrig standardmässig utrustning i en mekanisk verkstad.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Erik Zetterlund, +46 10 228 41 17. Vi ser fram emot din ansökan senast den 3 mars. 

Forskningsingenjör, Fiberoptik, Optiska mätsystem, Elektriska mätsystem, RISE

Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/58
Kontakt
  • Erik Zetterlund, +46 10 228 41 17
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-03

Return to job vacancies