Ta chansen och häng med AstaZero på Göteborgsregionens, Sveriges och Europas häftiga resa mot automatiserade fordon!

AstaZero, som ägs av RISE, Research Institutes of Sweden (ri.se), är ett världsledande högteknologiskt testcenter för forskning och utveckling inom aktiv trafiksäkerhet, uppkopplade och automatiserade transporter. AstaZero har en unik sammansättning av fysiska och digitala utvecklingsmiljöer som skapar möjlighet att driva, stödja och påskynda forskning och utveckling. Utveckling sker genom partnerskap och nära samarbete med fordonstillverkare, leverantörer, myndigheter och universitet från hela världen.

Som senior projektledare på AstaZero kommer du ansvara för forsknings- och utvecklingsprojekt som forskar och utvecklar testmetodik och testmiljöer för att vi fortsatt ska vara världsledande inom verifiering av framtidens automatiserade och uppkopplade transportsystem. Med ditt bidrag kommer vi möjliggöra utmanande tester av automatiserade och uppkopplade fordon för en säker och hållbar trafikmiljö även i framtiden.

Om rollen
Du kommer utgöra en viktig del av AstaZeros R&D-avdelning som är i stark tillväxt, där vi forskar på och utvecklar lösningar som säkerställer framtidens transportsystems tillförlitlighet. Genom att leda forskningsprojekt tillsammans med industri och akademi bidrar du till de teknologier som formar morgondagens transportsystem och infrastruktur.

I din roll kommer du till stor del arbeta självständigt, men också ha ett nära samarbete med våra agila utvecklingsteam, såväl som externa partners och myndigheter. Du kommer även ha nära kontakt och samarbete med övriga projektledare internt. Din förståelse för systemens egenskaper och funktioner möjliggör att sätta tydlig färdriktning samt mål för projekten som går i linje med AstaZeros övergripande strategi och mål. Du fåt även möjlighet att stötta ansökningsarbetet och utvecklandet av nya forskningsprojekt eller affärsmöjligheter. Projekten är ofta komplexa med höga krav på anpassning, samarbete och gränsöverskridande tekniska lösningar.

Hos AstaZero kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad. Du kommer ha stora möjligheter att utvecklas och ta dig an nya ansvarsområden i takt med vår starka tillväxt.
Ditt arbete sker framför allt på utvecklingskontoret på Lindholmen, med flexibilitet att arbeta viss tid hemifrån, och en del verksamhet är också förlagd till vår testbana utanför Borås. Det kan i perioder förekomma en del resor.

Vem är du?
Du drivs av en naturlig nyfikenhet och gillar nya utmaningar. Du tar ansvar och är van vid att driva stora komplexa projekt och har ett helhetstänk. Det är viktigt att du är självmotiverad med egen initiativförmåga och drivkraft och van att arbeta i ett högt tempo. Att ta initiativ och driva nya idéer känns naturligt för dig och du smittar gärna av dig av din entusiasm till dina kollegor.
Vi värdesätter samverkan och förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer. Vi tror att du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv snabbt kan sätta dig in i nya sammanhang.

Du har:

 • M.Sc. inom relevant område.
 • Du har flera års erfarenhet av att arbeta som projektledare, gärna även på EU-nivå.
 • Du är van vid att driva flera projekt samtidigt.
 • Du behärskar både Svenska och Engelska i tal och skrift.
 • Du har giltigt svenskt B-körkort. Placeringen är i Göteborg, men du kommer även vid vissa tillfällen ha arbetsdagar på testbanan utanför Borås.

Meriterande om du har tidigare erfarenhet:

 • av att arbeta med lagkrav och myndigheter.
 • av mjukvaru-, system-, eller testutveckling
 • inom telekom eller uppkopplade system
 • av att ansöka om och arbeta i forskningsprojekt

Meriterande även om du känner dig hemma inom något/några av följande områden:
- Simulering, Virtuell testning, Positionering, Digitala tvillingar, Kommunikation (4G, 5G, V2X) eller Cyber security

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är vi rätt för varandra?
På AstaZero gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Bland det roligaste som finns är att välkomna en ny kollega person till vår verksamhet. Drivkraften och nyfikenheten vi möter då är fantastisk. Vi vill att du ska fortsätta vara nyfiken och vilja mer. Du får ett eget ansvar för din karriär och genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp tydliga och transparenta mål för din framtida utveckling inom AstaZero. Därför erbjuder vi bland annat kontinuerlig kompetensutveckling. Det ska vara lätt för dig att känna dig utmanad och utvecklas under hela ditt arbetsliv. Att möta framtiden och dess utmaningar är vad hela AstaZeros verksamhet handlar om.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så tveka inte att skicka in din ansökan och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Nadja Svahn, chef för R&D AstaZero0705-526163. Sista ansökningsdag är den 11 december 2022, men vänta inte med din ansökan då urval och intervjuer sker löpande.

Vår fackliga representant är Henrik Biswanger, SACO, 010 516 61 57.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/717
Kontakt
 • Nadja Svahn, 0705526163
Facklig företrädare
 • Henrik Biswanger, Sveriges Ingenjörer, 010-5166157
Sista ansökningsdag 2022-12-11

Return to job vacancies