Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

  • Vill du precis som vi, hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?

Låter detta spännande så söker vi nu en Enhetschef/Director till enheten Transition Lab som tillhör avdelningen Systemomställning och tjänsteinnovation. Avdelningen arbetar med systemomställning, tjänsteinnovation, cirkulära affärsmodeller, samverkansprocesser, och systemanalys, från policy-och management perspektiv. Avdelningen stödjer innovations-och omställningsprocesser i komplexa system som inkluderar såväl kommuner och offentlig sektor som tillverkningsindustri och tjänsteföretag. Enheten Transition Lab erbjuder tvärvetenskaplig systemkompetens, vilken förmedlar en fördjupad förståelse för dynamiken i innovationssystemet. Genom tillämpad forskning och upplevelsebaserad metodik analyserar, testar och skapar vi förutsättningar för innovation och policyutveckling i komplexa omställningsprocesser för näringsliv och samhälle.

Om rollen
Som Enhetschef/Director kommer du att leda en enhet på cirka 20 personer. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du igenom de övergripande inriktningar för RISE och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll i innovationssystemet. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du är närvarande och tillgänglig utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Göteborg. En del resor kan förekomma.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga RISE. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare tror vi att du har:

  • Ett systemperspektiv och förståelse av systemomställning.
  • Kunskap och erfarenhet av samhällsvetenskapliga metoder, verktyg och koncept.
  • Erfarenhet av innovation inom industri/näringsliv.

Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. 

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Åsa Betten, Avdelningschef, +46 10 516 59 90. Sista ansökningsdag är den 6 januari 2020.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios arbetspsykologiska tester MAP och Matrigma. Testerna mäter egenskaper så som personlighet och problemlösningsförmåga, och används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syftet att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Länkar till testerna skickas ut till dig i ett automatiskt svarsmail så snart du har gjort din ansökan. Notera att det är obligatoriskt att du genomför testerna senast 8 januari 2020 för att vara fortsatt delaktig i rekryteringsprocessen.

Rekryterande chef gör ett första urval och tittar där på dina erfarenheter och kvalifikationer för att se om vi är en perfekt match för varandra. Om du går vidare efter ett första urval kommer vi att kontakta dig med mer information om nästa steg i rekryteringsprocessen.

Klicka på "Sök jobbet" för att komma till rekryteringsverktyget. 

Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/227
Kontakt
  • Åsa Betten, +46 10 516 59 90
Facklig företrädare
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Takaisin avoimiin työpaikkoihin