Brinner du för området kring sensordatafusion, signalbehandling, GNSS positionering, Kalmanfilter etc med en vilja att din kompetens ska göra nytta för Sverige? Då är detta rätt utmaning för dig!

Vi söker nu en ingenjör inom tillämpad forskning till fokusområdet Automatiserade Transporter. Placering för tjänsten är Borås med möjlighet till halvtid i Göteborg.

Mobilitet, digitalisering, växthuseffekt, hållbarhet, knivskarp internationell konkurrens är exempel på utmaningar som Sverige och svensk industri står inför. RISE är med och bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer. Hos RISE kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad. Hos oss på RISE kommer du genom dina insatser bidra till samhällsnytta. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt. Tjänsten innebär ibland resor då du genom din medverkan i projekt sannolikt kommer att besöka samarbetspartners runt om i Sverige och Europa.

Om RISE Mätteknik
Vi är ett nationellt centrum för kvalitetssäkrad mätteknik och är bland annat utsett som svensk riksmätplats för flera storheter, vilket innebär att vi aktivt samordnar oss med akademi, näringsliv och myndigheter för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Det inbegriper allt från forskning och utveckling av tillämpade metoder baserad på akademisk grundforskning till multi-disciplinära områden som digitaliseringen i industrin, 3D-teknik för additiv tillverkning, Life Science och Autonoma transporter.

Autonoma transporter är ett område som fokuserar på mättekniska utmaningar inom fordonstillämningar, och inkluderar områden som positionering, storskaliga geometrimätningar och tillämpad signalbehandling. Projekten rör positionering och tjänster med hög precision i högteknologisk kundmiljö med fokus på nya teknologier som autonom körning, aktiv säkerhet etc.

Om rollen
Du kommer att arbeta med tillämpad forskning i utvecklingsprojekt med nationella och internationella samarbetspartners, men även applikation av mätsystem och metoder i ett industriellt perspektiv. I rollen som ingenjör hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt inom området för automatiserade transporter samt att utveckla metoder och verktyg inom mättekniken applicerat i ett industriellt sammanhang.

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom relevant område; ingenjörsexamen inom experimentell fysik, elektronik, mekatronik eller liknande, samt en god förståelse för teknik. Erfarenhet från relevant teknisk industri är meriterande. Du har förmåga att översätta produktkrav på övergripande nivå till specifikationer på system och subsystemsnivå och erfarenhet av programmering (MatLab och C++).

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper där en stark egen drivkraft att utveckla både dig själv och ditt område är ett krav. För att lyckas i rollen behöver du även ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra samtidigt som du har en förmåga att arbeta på egen hand. Vidare kan du växla mellan helhets- och detaljperspektiv och kan snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden.

Tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt och att vara delaktig i utveckling av nya tjänster och metoder både internt och externt. Den omfattar främst uppgifter med tekniskt utvecklingsarbete men även inslag av projektledning. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Tjänstens avser tillsvidareanställning och placering kommer att vara i Borås med möjlighet till halvtid i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anna Larsson, T. 010 516 59 55. Vänligen skicka Din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-03-15. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas löpande.

Ingenjör, Tillämpad forskning, Exprimentell fysik, Elektronik, Mekatronik, Programmering, Sensordatafusion, Signalbehandling, GNSS positionering, Kalmanfilter, RISE, Borås, Göteborg

Ort Borås, Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/59
Kontakt
  • Anna Larsson, +46 10 516 59 55
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin