Vill du utveckla framtidens hållbara polymera material och bidra till ökad användning av sekundär plastråvara tillsammans med oss? Är du nyfiken, driven och gillar att arbeta inom både forskningsprojekt och kommersiella uppdrag mot kunder? Då kan du vara den person vi söker!

Om oss
Enheten Polymera Material och Återvinning är en ledande forskningsenhet inom polymerer och plaståtervinning belägen i Mölndal. Vår forskning fokuserar på material- och processutveckling samt kemisk och mekanisk återvinning, med utgångspunkt i industrins behov. Vi har laboratorier för materialåtervinning, plastbearbetning, mekanisk provning samt kemisk och termisk materialkarakterisering. Vi driver även Nationellt Center för Hållbar Plast, där vi samlar aktörer från hela värdekedjan samt akademin för att förbättra dagens hantering av plast.

Om rollen
Vi söker en engagerad forskare eller FoU-ingenjör inom återvinning samt materialutveckling av polymera material.

Rollen innebär både praktiskt laboratoriearbete och att driva och delta i forskningsprojekt såväl som kommersiella uppdrag vilket innefattar dialoger med kunder.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll behöver du vara nyfiken, självständig och driven. Du trivs i en miljö med många roliga utmaningar och har ett stort intresse för och kunskap inom polymera material och materialåtervinning samt materialutveckling. Du har erfarenhet av praktiskt arbete i labb, att arbeta med testutrustningar samt projektledning. Inom enheten arbetar vi ofta genom att bolla idéer och utmaningar mellan varandra, så vi tror att du är en social och prestigelös person som gillar att arbeta i team.

Krav för rollen:

  • Doktors- eller mastersexamen inom polymera material, kemiteknik, maskinteknik eller liknande område
  • Goda kunskaper i vetenskaplig kommunikation, både skriftligt och muntligt på svenska och engelska
  • Förmåga att arbeta självständigt och i team 

För rollen är det önskvärt med erfarenhet inom följande områden:

  • Materialåtervinning av polymerer
  • Laborativt arbete med stark analytisk förmåga
  • Vetenskapligt arbetssätt
  • Skriva forskningsansökningar
  • Projektledning
  • Kundkontakter och att skriva offerter
  • Publicering av forskningsresultat i vetenskapliga tidskrifter

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE värdesätter vi mångfald och är övertygade om att det bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste och mest spännande utmaningar i att öka hållbarheten i dagens plastanvändning. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vi kan lova dig engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Carl Jensen, Enhetschef, 010 516 56 11. Sista ansökningsdag är den 24:e November 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Linda Ikatti, Unionen, 010-5165161 och Ingemar Petermann, SACO, 010-2284122.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/328
Kontakt
  • Carl Jensen, 0105165611
Facklig företrädare
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-5165161
  • Ingemar Petermann, SACO, 010-2284122
Sista ansökningsdag 2024-11-24
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb