Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Får du liksom vi energi av att få arbeta med de nästan oändliga möjligheterna i framtidens teknologier? Vill du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kollegor som brinner för att göra skillnad? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

RISE Mätteknik söker nu en initiativrik forskare inom effekt och energi med placeringsort i Borås.

Knivskarp internationell konkurrens, digitalisering, växthuseffekt och hållbarhet, är exempel på utmaningar som Sverige och svenskt näringsliv står inför och vi på RISE bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings- innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med företag, universitet, högskolor och offentlig sektor.

Vi är ett nationellt centrum för spårbar och kvalitetssäkrad mätteknik och är svensk riksmätplats för flera storheter. Vi samordnar oss med akademi, näringsliv och myndigheter för att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att tillhandahålla spårbarhet samt djup mätteknisk kompetens.

Om rollen
Arbetet innebär samverkan med en väletablerad grupp mätingenjörer och forskare som har ett djupt kunnande inom mätteknik, både inom högspänningsteknik och elektrisk effekt & energi. Utgående från den grundläggande metrologin utvecklar vi elektrisk mätteknik inom befintliga och nya områden. Exempel på pågående forskning är PMU-kalibrering, och nya metoder för mätteknisk  kontroll av kraftnätsstationer.

Du är delaktig i att driva forskningen inom din grupp genom både internt och offentligt finansierade projekt. Du bör vara affärsinriktad och ha drivet att ta ansvar för hela processen från att söka nya forskningsanslag till att jobba med forskningen. Du bör även ha en god förståelse för matematik då arbetet många gånger innebär användandet av matematiska modeller.

Vidare ansvarar du för att delta i nationella och internationella nätverk där du bygger relationer och nätverk, bygger plattformar för samverkan samt skapar strategier för samarbete med högskolor och universitet. Till din hjälp på RISE finns en innovationsinfrastruktur bestående av kollegornas kompetens inom alla teknikområden - men även andra områden som innovation, beteendevetenskap - lab, test- och demomiljöer samt processer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en forskarbakgrund inom experimentell fysik, elektronik, eller liknande område. Vi tror att du har en stark egen drivkraft att utveckla både dig själv och dina medarbetare och du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du gillar helt enkelt att entusiasmera och inspirera kollegor runt omkring dig. Du är nyfiken och har lätt för att sätta dig in i nya eller angränsande områden och gillar utmaningar. 

Tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt och att vara delaktig i utveckling av nya tjänster och metoder både internt och externt. Du behärskar framförallt engelska men också gärna svenska i både tal och skrift. Tjänstens placering är i Borås och du rapporterar till gruppchefen.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer om tjänsten är du mer än välkommen att kontakta Enhetschef Mathias Nordlund på telefonnummer +46 (0)10-516 5027. Sista ansökningsdagen är den 29 Mars 2020.

Forskare, Högspänning, Effekt & Energi, Mätteknik, RISE

Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/66
Kontakt
  • Mathias Nordlund , +46 (0)10-516 5027
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-29

Terug naar vacatures