Är du högskoleingenjör, eller motsvarande, inom t.ex. maskin eller elektronik? Är du en sann lagspelare och har talang för projektledning? Tycker du om att arbeta varierat både praktiskt i labb och vid skrivbordet? Har du kundfokus och gillar att arbeta nära kund? Då är vi kanske din framtida arbetsgivare!

Vi söker nu en provningsingenjör för att förstärka vår verksamhet i Borås.

RISE arbetar bl.a. med elektronik för säkerhet, tillförlitlighet och krävande miljöer. Vi arbetar med hela produktkedjan från forskning och utveckling, till provning och certifiering. I våra labb för Miljötålighet testar vi elektronik mot tuffa mekaniska och klimatiska påfrestningar. I våra projekt samverkar vi med många andra grupper inom organisationen samt externa partners och kunder från industrin för att skapa säkra och tillförlitliga elektronikkonstruktioner inom t.ex. fordon och transport, marin, telekom och försvarsindustri.

Om rollen
I rollen som provningsingenjör hos Miljötålighet kommer du att arbeta med provning i våra labb inom vibration och klimat. Vi utför främst provning enligt etablerade standarder och kundspecifikationer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Förbereda, leda, genomföra, analysera och rapportera provning
  • Ta fram provningsplaner och offerter till kund
  • Delta i utveckling av testmetoder och testutrustning
  • Daglig kundkontakt där du är organisationens ansikte utåt

Provningsuppdragen har stor variation beroende på vilken produkt som skall provas, vilket medför nya spännande utmaningar varje vecka. Du kommer att arbeta direkt mot våra kunder som mestadels kommer från det svenska näringslivet.

Vem är du?
Arbetet kräver att du är ordningsam, strukturerad, analytisk, kreativ, drivande, affärsmässig och kommunikativ. Du är flexibel, kan både lära och arbeta självständigt och planera ditt arbete samtidigt som laganda och samarbete är viktigt. Du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus.

Du har någon form av ingenjörsutbildning från högskola eller motsvarande, helst med inriktning mot mekanik eller elektronik. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Ett praktiskt handlag och känsla för att hantera och skruva med provriggar är nödvändigt. Det är meriterande om du kan förena teori och praktik, har arbetslivserfarenhet inom laborativt arbete och är van att hantera mätteknisk utrustning via mjukvara och utvärdera mätresultat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Inom organisationen finns många olika utvecklingsmöjligheter inom såväl teknik som mot projektledning och försäljning.

Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap. Vi är ett gott gäng med provningsingenjörer och projektledare där samarbete och prestigelöshet värderas högt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Johanna Hallström, Enhetschef Miljötålighet, 010-516 52 94. Sista ansökningsdag är den 29/3 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

RISE, Elektronik, Maskin, Mekanik, Mekatronik, Miljötålighet, Tillförlitlighet, Vibration, Borås, Provningsingenjör, Ingenjör, Projektledning.

Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/60
Kontakt
  • Johanna Hallström, 010-516 52 94
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-29

Tilbake til ledige stillinger