Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

 • Brinner du för kontinuerlig utveckling av verksamhet med inriktning mot kvalitet?
 • Har du en förmåga att se hur kvalitet och processer i delar bidrar till det större i form av ökad nytta för kunden, internt som externt?
 • Drivs du av att se processer och standardiserade arbetssätt leda till excellens i affärsverksamheten och skapa ännu mera kundnytta?
 • Vill du vara med och bidra till utvecklingen av nya standarder och processer för att verifiera framtidens teknologier mot ett hållbart samhälle?

Har du svarat ja på merparten av ovanstående frågor så har du nu möjligheten att söka tjänsten som kvalitetskoordinator till avdelningen Kontroll och kalibrering som ingår i divisionen Säkerhet och transport. Avdelningen samlar kompetens inom besiktning, verifiering samt kalibrering. Denna kvalitetskoordinator tjänst är speciellt inriktad mot besiktning. Exempelvis efter krav från Transportstyrelsen, Trafikverket, Arbetsmiljöverket.

Placering för rollen är på våra kontor i Borås/Göteborg/Alnarp/Uppsala/Umeå eller efter överenskommelse.

Om rollen
Som kvalitetskoordinator har du ansvar för att utveckla vår verksamhet med inriktning på kvalitet och du leder avdelningens utveckling av kvalitetsarbetet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att

 • säkerställa att avdelningen har rätt portfölj av ackrediteringar och metoder för att möta nuvarande såväl som framtida kundbehov
 • bevaka nya standarder och föreskrifter/lagar samt stödja verksamhetens implementering av dessa
 • säkerställa att verksamhetssystemets beskrivningar når hela vägen till implementering
 • bidra till utvecklingen av nya metoder och standarder och medverka till svar på remisser inom kvalitetsområdet
 • genomföra lokala internrevisioner och bidra till koncernens centrala revisionsprogram
 • medverka vid certifieringsrevisioner i dialoger med revisorer och Swedac

Detta gör du genom en nära dialog med dina kollegor inom avdelningen och divisionen men även på koncernnivå, i nära samarbete med den centrala kvalitets- och hållbarhetsfunktionen där du bidrar till koncernens strategiska kvalitetsutveckling. Du blir en naturlig del av koncernens kvalitetsnätverk, ingår i avdelningsledningen och rapporterar till Avdelningschefen på divisionsnivå.

Vem är du?
Vi söker en person som är passionerad av att driva kvalitetsutveckling inom en verksamhet som karaktäriseras av ett högt teknikinnehåll och ständig utveckling. Du har god förståelse för hur kvalitet omsätts i praktiken, både med avseende på att leverera god kvalitet och kvalitetssäkring. Du är en energifull person som gillar dialog och diskussion för att tillsammans med kollegor hitta vägar att utveckla verksamheten. Vidare ser vi att du har en M.Sc inom relevant område och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

 Önskad erfarenhet (meriterande), ex

 1. Förståelse för hur kvalitetsstandarder fungerar och hur man jobbar med dem.
 2. Förståelse/erfarenhet för verksamhet som omfattas av bla ackreditering, anmält organ, besiktning….
 3. Helhetsbild med fokus på kvalitet och dess affärsstödjande roll! Avdelningen har ackrediterade och andra verksamheter som baseras på kvalitetsstandarder som exempelvis ISO/IEC 17020, 17025 samt på Swedac tillämpliga föreskrifter (STAFS) för ackreditering.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan senast den 3 mars. För mer information kring tjänsten så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eddie Hasth 070-542 1450.

Ort Flexibel
Land Sverige
Referensnummer 2020/57
Kontakt
 • Eddie Hasth, 070-542 1450
Facklig företrädare
 • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
 • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-03

Wróć do ofert pracy