Är du en elektronikingenjör som både har detaljfokus och som kan hålla driv i dina projekt? Kan du sätta dig in i komplexa kravbilder men även ha ett praktiskt handlag?

Vi söker nu en provningsingenjör till vårt elsäkerhetsteam i Borås.

Avdelningen Elektrifiering och pålitlighet arbetar bland annat med forskning, utvärdering och provning som stödjer utvecklingen av hållbara transportsystem med fokus på säkerhet, elektrifiering och automatisering men också industriella produkter med motsvarande behov. Vi arbetar till exempel med elsäkerhet, miljötålighet, funktionssäkerhet och maskinsäkerhet. Batteri och vätgasteknik i nya drivlinor och energisystem är också viktiga områden för avdelningen.

Om rollen
Vi söker en ingenjör som vill arbeta med provning och utvärdering av elsäkerhet för kvalificerad industrielektronik och telekomutrustning. I arbetet ingår också provning av IP-klassning hos elektriska produkter. Du kommer att arbeta självständigt men i samverkan med kollegorna i elsäkerhetsteamet. Resultatet av ditt arbete hjälper industrin att marknadsföra sina produkter på en internationell marknad. Arbetet innehåller många kundkontakter i alla skeden av projekten och bedrivs i våra välutrustade laboratorier. Vill du omsätta kunskap till nytta för samhälle och näringsliv är det här ett tillfälle för dig.

Vem är du?
Vi tror du är högskoleingenjör eller civilingenjör med god förståelse för elektronikkonstruktion och schemaläsning. Du är praktiskt lagd och får gärna ha erfarenhet av provning i labb. För att trivas i rollen är du utåtriktad och tycker om att ha kontakt med kunder och kollegor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anders Nilsson, +46 10 516 54 36. Sista ansökningsdag är den 20 mars 2020.

Provningsingenjör, Elsäkerhet, IP-klassning, Elektronik, Telekom, Provning, Borås, RISE

Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/69
Kontakt
  • Anders Nilsson, +46 10 516 54 36
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
Sista ansökningsdag 2020-03-20

Wróć do ofert pracy