• Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?
  • Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?

Låter detta som du? Då finns en fantastisk möjlighet hos oss på RISE.

Vi söker nu en Avdelningschef till avdelningen Systemomställning och tjänsteinnovation inom division Samhällsbyggnad
Placering: Göteborg, Stockholm

I division Samhällsbyggnad samlas kompetens inom energi, infrastruktur, bygg och fastighet samt innovationsledning och systemomställning för ett hållbart samhälle. Divisionen erbjuder även certifieringsverksamhet som gör att företag kan närma sig marknaden. Avdelningen Systemomställning och tjänsteinnovation möjliggör innovations- och omställningsprocesser för näringslivet. Kärnverksamheten inkluderar systemanalys och omställning, tjänsteinnovation, cirkulära affärsmodeller, samverkans-processer, och policy utveckling. 

Om rollen
Som avdelningschef kommer du att leda en avdelning på cirka 100 personer. Varje avdelning är uppdelad i ett antal enheter med respektive enhetschefer, och du arbetar i nära samarbete med kollegor. Tillsammans med din ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du igenom de övergripande och strategiska inriktningarna för RISE och skapar planer för taktisk handling på er division. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du ansvarar för att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor och att leda och vidareutveckla dina medarbetare är viktiga delar i ditt arbete. Som Avdelningschef rapporterar du till Divisionschefen, och en del resor kan förekomma i tjänsten.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar enhetscheferna i deras uppgift att bryta ner det övergripande uppdraget i verksamheten och säkra innovationsförmågan. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test - och demoverksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vidare är det mycket meriterande om du är en erfaren ledare som är van att leda genom andra ledare och att du har tidigare erfarenhet av resultatansvar. Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för divisionen relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt.

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta
tf. Divisionschef Marco Lucisano, +46 10 228 45 85. Sista ansökningsdag är den 11 augusti 2019.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios arbetspsykologiska tester MAP och Matrigma. Testerna mäter egenskaper så som personlighet och problemlösningsförmåga, och används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syftet att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Länkar till testerna skickas ut till dig i ett automatiskt svarsmail så snart du har gjort din ansökan. Notera att det är obligatoriskt att du genomför testerna senast 13 augusti 2019 för att vara fortsatt delaktig i rekryteringsprocessen.

Rekryterande chef gör sedan ett första urval och tittar där på dina erfarenheter och kvalifikationer för att se om vi är en perfekt match för varandra. Om du går vidare efter ett första urval kommer vi att kontakta dig med mer information om nästa steg i rekryteringsprocessen.

Ort Göteborg, Stockholm
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/93
Kontakt
  • Marco Lucisano, +46 10 228 45 85
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, +46 (0)10-516 62 21
  • Linda Ikatti, Unionen, +46 (0)10-516 51 61
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Inapoi la locuri de munca vacante