Vill du utveckla framtidens hållbara AI och datacentersystem tillsammans med oss? Vill du se grön och pålitlig AI tillämpas i samhälle och industri? Är du entusiastisk och gillar att omvandla en idé till experiment och förståelse samt gillar att arbeta nära tillsammans med internationella partners och kunder? Då kan du vara personen vi söker!

Vår enhet ICE Data center växer och vi fortsätter att utöka vårt team i Luleå. Därför söker vi nu dig som är projektledare, affärsutvecklare eller motsvarande med ett stort intresse för IT-system, databehandling, företagsrelationer och projektledning i internationella projekt och som är redo för ditt nästa utvecklingssteg.

Om rollen
I vår verksamhet i Luleå finns Europas ledande och största laboratorium för tester och experiment för datacenter, AI och relaterade system. Här arbetar vi tillsammans med våra partners och kunder från både industri, myndigheter och akademi för att ta fram hållbara och energieffektiva datacentersystem för molntjänster, telekom, satellitdata, IT infrastruktur för AI och industrin. Som projektledare och affärsutvecklare i vårt team får du möjligheten att arbeta i ett växande och ledande institut med stora utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat team med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder.

I din roll som projektledare och affärsutvecklare inom AI, HPC, Big data, rymddata, mjukvarusystem och datacenter kommer du främst att arbeta med projekt och företagsrelationer i internationell kontext, mjukvaruplattformar och tjänster för företag och myndigheter inom databehandling och AI-system samt utveckling av nya idéer för distribuerade mjukvarusystem. För dessa områden kommer du att arbeta med utveckling och leda forsknings- och innovationsprojekt inom datatjänster, dataanalys och IT mjukvarusystem.

Genom att leda projekt, utveckla affärsrelationer och vara med och utveckla lösningar och strategier av för AI, HPC, Big data, rymddata, mjukvarusystem och datacenter bidrar du till utvecklingen av svensk industri så att den ligger i framkant internationellt och kan möta kunders och andra intressenters behov. Uppdragen har stor variation vilket medför nya spännande möjligheter varje vecka. I din roll har du dessutom kontakt med våra kunder och partners, och vi tror att du ser fram emot att vara ett av organisationens ansikten utåt inom AI, HPC, Big data, mjukvarusystem och datacenter.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

  • Utveckla RISE ICE Datacenter erbjudande genom att arbeta med affärs- och konceptutveckling
  • Experimentellt i en ledande och coachande roll utveckla AI och mjukvarusystem i projekt tillsammans med kollegor.
  • Tillsammans med forskningsledare och seniora forskare utveckla nya idéer och omsätta dem i praktiken.
  • Jobba med internationella kontakter för att utveckla RISE ICE datacenter tjänster och projekt.

Vem är du?
Som projektledare och affärsutvecklare hos oss tror vi att du är en passionerad och lösnings-orienterad person som gillar att ta dig an nya möjligheter. Då rollen innebär kontakt med kunder, internationella partners och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och gillar att omvandla idéer till praktisk användning och förståelse. Genom ditt förstående och flexibla arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som är dynamisk. Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning mot AI, mjukvara och/eller IT system. Det är meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet inom främst tjänste-, produkt- eller mjukvaruutveckling och projektledning. Vi ser gärna en disputerad men är inget krav. Vi är även öppna för nyutexaminerade ingenjörer som har jobbat med annat innan examen med rätt utbildningsbakgrund, höga mål och stor passion. Då våra samarbetspartners både finns i och utanför Sverige ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Tor Björn Minde, enhetschef, 070–6242959. Sista ansökningsdag är den 12 december 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ingemar Petermann, Sveriges Ingenjörer 010-228 41 22 och Linda Ikatti, Unionen 010-516 51 61.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/549
Kontakt
  • Tor Björn Minde, +46706242959
Facklig företrädare
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
  • Ingemar Petermann, Sveriges Ingenjörer, 010-228 41 22
Sista ansökningsdag 2021-12-12

Tillbaka till lediga jobb