Vill du vara med och arbeta med certifieringsuppdrag och tekniska utvärderingar för byggprodukter, med placering på vårt kontor i Borås eller Karlskrona? Just nu söker vi en ingenjör för produktcertifiering inom byggproduktområdet.

Om rollen
Som ingenjör hos oss inom certifiering kommer du att arbeta med certifieringsuppdrag  och tekniska utvärderingar inom främst området byggprodukter, men även angränsande produktområden kan förekomma. I tjänsten ingår även försäljning, offertarbete och att medverka vid framtagande av specifikationer och regler för bedömning av produkter inom området, detta sker genom både intern och extern samverkan. Tjänsten kräver mycket samverkan med RISE provningslabb och externa kundkontakter. Resor i tjänsten kan förekomma. Förutom projektledning och tekniska utvärderingar finns möjlighet att utöka tjänsten med att göra revision och tillverkningskontroll inom produktcertifiering, detta på plats hos våra kunder i Sverige och internationellt.

Vem är du?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens. Om du motiveras av att arbeta i en miljö där kunddialoger och samarbete är en del av vardagen så tror vi att du har rätt attityd och drivkraft att lyckas i denna positionen. Vi söker dig som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har förmåga att vara drivande och slutföra dina uppdrag. Du är positiv, utåtriktad och med förmåga att skapa och upprätthålla goda kundrelationer. Rollen innehåller många kontaktytor, internt inom RISE, externt till olika aktörer, och direktkontakt med kunder. Detta ställer krav på god förmåga att kommunicera i tal och skrift, på svenska och engelska, samt vana av att ha kundkontakt. Du har förmågan att hålla igång flera projekt och arbetsuppgifter samtidigt, och att självständigt prioritera ditt dagliga arbete.

Som person är du strukturerad och noggrann, förtroendeingivande och bekväm i att ställa krav och fatta beslut. Du har förmåga att läsa och förstå kravspecifikationer såsom standarder, föreskrifter och lagar, samt även ritningar och annan teknisk dokumentation för produkter. Då arbete sker med IT-stöd och i affärssystem är vana av detta ett krav. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk högskoleutbildning med inriktning mot bygg,  maskin, väg och vatten eller liknande. Relevant arbetslivserfarenhet krävs för tjänsten, t.ex. genom några års erfarenhet från projektering- och konsultverksamhet, tillverkningsindustri, provnings- och certifieringsverksamhet eller liknande. Värdefullt är kunskap i provning, standarder, regelverk, materiallära och liknande inom området. Erfarenhet av dimensionering, konstruktion och projektering inom områdena brand, byggnadsfysik och byggnadsteknik är meriterande.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Martin Tillander, 010-516 58 98. Sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Ort Borås eller Karlskrona
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/664
Kontakt
  • Martin Tillander, 010-516 58 98
Facklig företrädare
  • Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61
  • Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tillbaka till lediga jobb