Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om oss
RISE ETC driver forskning inom de tematiska områdena hållbara bränslen, fossilfria energilösningar, datorbaserad processoptimering och högförädlade material. Verksamheten har omfattande experimentell verksamhet från bänk- till pilotskala och relaterade analysinstrument. De flesta av våra projekt är av tillämpad natur och sker i nära samarbete med företag och organisationer. Vi behöver nu förstärka vårt team med en erfaren ingenjör som kan leda projekt och uppdrag.

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss
RISE Research Institutes of Sweden är ledande aktör i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. Läs mer om satsningen.
Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om rollen
Du kommer att leda, och även ingå i, olika projektgrupper som arbetar med att genomföra projekt och uppdrag inom främst termokemiska processer och elektrifiering av processindustrin. Våra projekt omfattar ofta både teoretisk modellering och experimentella kampanjer, och vi utvecklar nya metoder och försöksuppställningar för att besvara de aktuella forskningsfrågorna. Vi utför också fältuppdrag på plats hos industrikunder. Tillsammans med dina kollegor kommer du också delta i utvecklingen av vår verksamhet genom ansökningar, kundkontakter och nya samarbeten.

Vem är du?
Vi söker dig som är minst civilingenjör, t ex inom maskin-, kemi, eller energiteknik, eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.  Du har arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom termokemiska omvandlingsprocesser (förbränning, förgasning, förvätskning) och/eller elektrifiering av processindustrin.  Det är meriterande med erfarenhet av projekt- och/eller arbetsledning. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift och goda datakunskaper främst i Officepaketet.

Som person är du driven, en god problemlösare och har god kommunikativ förmåga. Du är flexibel när det uppstår oväntade situationer, har koll på detaljerna i dina projekt och kan såväl stötta som uppmana dina kollegor.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Malou Petersson på telefonnummer: 010-516 61 91. Vi vill ha din ansökan senast 14 augusti 2021.

Villkor:  Heltid, tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning med villkor enligt gällande kollektivavtal. Tillträde efter överenskommelse.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

energiteknik, termokemi, ingenjör, projektledare, forskning

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Ort Piteå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/459
Kontakt
  • Anna Malou Petersson, +46105166191
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-5166221
  • Bertil Svensson, Unionen, 010-5165356
Sista ansökningsdag 2022-09-21

Tillbaka till lediga jobb