Är du som forskare intresserad av ljus och belysning inom området kvalitetssäkrad mätteknik? Har du erfarenhet av MATLAB-beräkningar, statistik eller försöksplanering? Har du förmågan att arbeta i olika typer av projekt och trivs du i en roll med högt tempo där du även får samverka med utländska partners?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Nu söker vi på RISE Mätteknik en forskare till enheten Fotometri och Radiometri. Vår avdelning är nationellt centrum för kvalitetssäkrad mätteknik. Vi utvecklar nya sätt att mäta klassiska enheter samt nya metoder i samverkan med näringsliv och övriga samhället. Det inbegriper allt från till exempel högspänningsmätning i smarta elnät, mätning av ljusföroreningar i biologiska miljöer, mätsensorer i självkörande fordon, geometrisäkring i produktionsflöden till robust och säker distribution av den svenska tidskalan. Vårt arbete omfattar alla steg i mätning från behovsanalys, försöksplanering till beslutsfattning, styrning och utförande. RISE mätteknik är svenskt nationellt metrologi-institut (NMI) vilket innebär att vi är ett kompetenscentrum för de svenska realiseringarna av SI-enheterna och jobbar kontinuerligt med att utveckla sätten att realisera dem med bättre noggrannhet.

Om rollen
I rollen som forskare vid riksmätplatsen för fotometri och radiometri får du möjlighet att arbeta med kollegor med stor erfarenhet inom mätning av optiska storheter. Du är del av en forskningsgrupp och du kombinerar ditt praktiska lab-arbete med data-analys och dokumentation i form av konferensbidrag och vetenskapliga artiklar.  

Forskningen i din grupp har ett fokus på optik och belysning med kvalitetssäkrad mätteknik som grund och du kommer att börja din anställning med att delta i befintliga kund- och forskningsprojekt. I förlängningen förväntas du att vara med och söka egna forskningsprojekt genom offentliga forskningsfinansiärer samt aktivt delta i projekt som söks och utförs i samverkan med våra europeiska institutskollegor. Det finns möjligheter att forma rollen utefter gruppens inriktning och mål och du kommer vara en del av den utveckling som sker inom gruppen. På RISE finns det stora möjligheter att utveckla din kompetens och söka samarbeten i den stora bredd som finns inom RISE.

Placeringsort är Borås då övriga personer i forskningsgruppen är placerad där.

Vem är du?
Vi söker dig som disputerat inom optik, fysik, fotonik eller närliggande område. Har du i akademin eller arbetslivet arbetat med ljus och/eller optisk strålning, MATLAB-beräkningar, statistik och försöksplanering är det meriterande.  Det är också positivt om du har erfarenhet att söka offentliga forskningsmedel och att arbeta i större konsortier med utländska partners.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken, ödmjuk och har en stor vilja att lära dig nya saker. Du är ansvarstagande och noggrann i utförandet av dina arbetsuppgifter och du har förmågan att arbeta i olika typer av projekt samt stimulerad av att ha mycket att göra. För att lyckas i rollen är din svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Innehav av B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Bjerling, enhetschef Tid och optik, 0105–165998. Sista ansökningsdag är den 30 november men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att höra av dig.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/622
Kontakt
  • Martin Bjerling, 0703205998
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-5166221
  • Bertil Svensson, Unionen, 010-5165356
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb