Är du forskare eller projektledare och tilltalas av att jobba med att utveckla nya cementbaserade material och strukturer samt provningsmetoder där du ges möjlighet att driva projekt, analysera och testa nya idéer? Då tror vi du kommer trivas hos oss och tillsammans med vårt engagerade team.

Om oss
RISE uppdrag är att vara internationellt konkurrenskraftigt och verka för hållbar tillväxt i Sverige genom att stärka näringslivets konkurrenskraft och förnyelse, samt främja offentlig sektors förnyelse och förmåga att bidra till lösningar på samhällets utmaningar tillsammans med näringslivet.

Enheten Material Design inom Avdelning Infrastruktur och Betongbyggande arbetar med att utveckla nya cementbaserade material, betongrecept för olika applikationer samt innovativa strukturlösningar för bygg och anläggning. Våra strategiska område omfattar: betongteknik, strukturanalys och avancerad tillståndsbedömning, återvinning och koldioxidsänkor, alternativa bindemedel och 3D betong printing. Vi jobbar väldigt nära med cement och betong producenter samt entreprenörer, beställare, myndigheter och är aktiva inom standardiseringskommittéer i Sverige och internationellt. Enheten består av 15 kollegor med tvärdisciplinär expertis inom kemi och material, civilingenjörer samt konstruktionsteknik.

Om rollen
Som forskare eller projektledare inom infrastruktur och betongbyggande bidrar du med din expertis i ett flertal olika projekt samt driver och utvecklar egna projekt tvärdisciplinärt i samarbete med kollegor inom avdelningen och hela RISE. Arbetet inom projekt omfattar laboratoriearbete med färsk och hårdnad betong (planering, beställning av råvaror, gjutning, provning) och ibland stora experiment/fältförsök eller prototypprovning. Samarbets- och kommunikationsförmåga är avgörande för rollen till projektledare som innebär övervakning av projektets teknisk genomförande, tidsplan och budget samt att presentera resultat till bredare publik och finansiärer. Du har också möjlighet att bidra till uppdragsforskning eller tekniska uppdrag som t.ex. stöd till företag inom produktutveckling, avancerad provning och tillståndsbedömningar.

Initialt kommer du bland annat verka i ett EU-projekt iClimaBuilt med över 25 företag från 12 länder som handlar om innovativa, multifunktionella, cementbaserade fasader för Near-Zero-Energy Buildings (NZEBs). De andra pågående projekten som du ska involveras i tacklar beständighetsutvärdering av betong med alternativa bindemedel samt material och strukturer till förnybarenergistrukturer (vindkraft, vågkraft etc.).

Placeringsort för tjänsten är Borås eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker antingen forskare (med doktorsexamen) eller projektledare (med masterexamen) inom samhällsbyggnadsteknik, materialforskning eller motsvarande/liknande bakgrund med erfarenhet att bedriva tillämpad forskning.

Som forskare:

  • Disputerade (teknisk doktor) inom samhällsbyggnadsteknik, materialforskning eller motsvarande med erfarenhet att bedriva tillämpad forskning.
  • Har erfarenhet av laboratoriearbete med betong eller design/byggnation av betongkonstruktioner enligt relevanta provnings- och design standarder.
  • Har erfarenhet med en eller några av följande: betongproduktion, klimatförbättrad betong, design och provning av betongelement, provning av betongensegenskaper (mekaniska, beständighet, etc.), 3D betong printing, tillämpning av återvunnet material i betong, tillståndsbedömning av strukturer, icke-förstörande provning eller övervakningsmetoder.
  • Erfarenhet med FEM analyser av betong och betong strukturer är meriterande.
  • Publicerade vetenskapliga artiklar och presenterade på internationella konferenser.

Som projektledare:

  • Du har masterexamen eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnadsteknik, materialforskning eller motsvarande med erfarenhet att bedriva tillämpad forskning.
  • Du har erfarenheter att driva och leda tvärdisciplinära projekt inom innovation och affärsutveckling med industri och akademi aktörer.
  • Har erfarenhet inom en av följande: byggbranschen, betongproduktion, materialåtervinning, CCS/CCU, materialprovning, 3D betong printing.

Du är en aktiv och agerande person som gillar att arbeta både individuellt och tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du drivs och engageras av innovationsarbete och uppdrag inom tillämpning av forskning. Du har mycket god analytisk förmåga, och kommunicerar på svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill du veta mer? Välkommen att kontakta rekryterande chef: Jan Suchorzewski, Enhetschef – Material Design, 010 516 68 02. Sista ansökningsdag är den 15 maj 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Tillträde enligt överenskommelse.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Ort Borås eller Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/239
Kontakt
  • Jan Suchorzewski, 0105166802
Facklig företrädare
  • Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-5166221
  • Bertil Svensson, Unionen, 010-5165356
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb